Webbdagarna

I förra veckan var det webbdagarna i Malmö. Ett event som samlar alla internetälskare där man delar med sig av sin kunskap på nätet. Det var, som alltid, ett mycket lyckat event med föreläsare som pratade om allt från sökmotoroptimering till sociala medier. Webbdagarna är ett event som hålls i Göteborg, Stockholm och Malmö – och förra veckan var det då Malmö som välkomnade eventet. En av de som talade på webbdagarna var Mike Kruzeniski, designchef på Twitter – med ett förflutet på Nokia, Microsoft och Designskolan i Umeå. I en intervju som du kan läsa här berättade han innan föreläsningen vad han skulle tala om. Han berättade bland annat att hans keynots titel är “Macrointeraction – adressing the big problems in product development”, någonting som inte är lätt att förstå innebörden av. Så här förklarar han i intervjun:

– En hel del fokus inom design handlar om kvalitet och att få detaljerna helt rätt, Dan Saffers bok “Microinteractions” tar upp mycket av detta. De senaste åren har jag blivit mycket intresserad av arbetet med att bygga upp designteam och designstudior och studerat hur design förhåller sig till tekniken. Det finns många problem som ett team behöver arbeta sig igenom för att bygga en produkt som inte har något att göra med hur produkten ser ut. Men utvecklingsproblem kan behandlas som designproblem. Jag älskar att nörda ner mig i detaljerna i en särskild design, men när jag har ett team av bra designers, använder jag kanske inte min tid på rätt sätt om jag går in i detaljerna. “Macrointeractions” samlar mina tankar och erfarenheter om en del mer sådana här abstrakta utvecklingsproblem.

Och nu i efterhand kan vi helt klart se att han lyckades med sin föreläsning. Den var en av de mest uppskattade på hela eventet. Webbdagarna är ju också ett otroligt bra tillfälle att marknadsföra sitt företag för att öka medveten om det, bland annat. Just marknadsföring på seminarier och mässor är även någonting vi har skrivit om i ett tidigare inlägg som du kan läsa här.

Webbdagarnas datum 2015:

  • Malmö 19-20 maj
  • Göteborg 23-24 september
  • Stockholm 22-23 mars
  • Offentlig sektor 14 oktober