Att tala inför folk

Det finns många vägar till att bli en bra talare – och enkla sätt att lyssna på bra och inspirerande talare. Klicka in på http://www.letstalkabout.se/index.php/forelasare för att se utbudet som företaget Lets talk about bjuder på. Där kan du lyssna på stora artister, nyhetsankare, komiker och andra inspirerande människor som brinner för att få föra vidare sina kunskaper. Kanske får du krafter att själv våga ställa dig och få alla strålkastare som riktar sig mot en? Det finns tips  för att bli bättre.

Bli bättre talare

Även kändisar som Meryl Streep och Markus Krunegård kan bli nervösa när de ställer sig framför mängder av förväntansfulla. Markus väljer att småprata mellan låtarna för att få oro-spöket att försvinna. När vi ska tala inför folk och är nervösa så gäller det att inte trycka ner de känslorna utan istället erkänna att man är lite nervös. Att övning ger färdighet är verkligen någon som stämmer och ju mer du pratar inför folk, desto enklare kommer du att inse att det är. Ett annat bra tips är att skriva ner det värsta du tror kan hända – då kommer du inse när du efter ett tag tittar på lappen, att så hemskt är det inte.

Slå två flugor i en smäll genom att bjuda in en givandeföreläsare som både talar om sin passion, men även om scenskräck. Att anordna en firma-fest och ta in en föreläsare kan vara ett smart drag för att få en fest med goda minnen och en smak som håller i sig länge – kanske under resten av sitt liv.