Att starta eget

I dagens samhälle handlar det mycket om att gå sin egen väg och bestämma över sitt eget öde. Ofta är det mer kreativa utbildningar som gör att vi vill starta eget och få en karriär och bli ett respekterat namn inom vår bransch. Att det är entreprenör som ligger på toppen när det kommer till att lista våra drömjobb är inte så konstigt att förstå. Men, det har länge varit så att vi får för oss att det krävs en stark affärsidé om vi ska ha någon chans, samt att vi ska brinna för det vi gör. Så är det absolut inte. Men det är heller inte fel, och gör att vi kar lite lättare att spendera så många timmar med vårt jobb som vi faktiskt gör. Det finns olika sätt att få in en månadsinkomst som man både kan unna sig en tröja och restaurangbesök på.

  • Drömplanen – du tror på dina drömmar och satsar fullt ut.
  • Franchisetagare – starta upp en butik för ett större märke och driv det själv. Viktigt att du har stenkoll på det företaget så det inte uppkommer komplikationer och du går under.
  • Frilansa utan förpliktelser – att frilansa är lite som ett mellanland mellan att inte ha jobb och att ha eget. I alla fall om du inte startat enskild firma utan låter ett företag ta hand och köpa din faktura. Smidigt och enkelt. Detta kallas för factoring och här behöver du inte tänka på bokföring utan får pengarna på kontot efter några dagar.